Суточная доза чеснока и лука

Daily dose of garlic and onion.

It is better to approach the use of onions and garlic with caution, as they can often cause harm. Anton Brykin, a sports nutritionist and nutritionist, told RT about this.

К употреблению лука и чеснока лучше подходить с осторожностью, так как зачастую они могут причинить вред. Об этом RT рассказал врач — спортивный диетолог и нутрициолог Антон Брыкин.

“Being confident in the healing properties of garlic and onions, people consider these products very useful: the more you eat, the better. In fact, plant bulbs stimulate the secretion of bile, irritate the walls of the stomach, which can cause harm in gastrointestinal diseases: pancreatitis, ulcers, gastroesophageal reflux disease,” — the specialist said.

“Будучи уверенными в целебных свойствах чеснока и лука, люди считают эти продукты весьма полезными: чем больше съешь, тем лучше. На деле луковицы растений стимулируют выделение желчи, раздражают стенки желудка, что может причинить вред при заболеваниях ЖКТ: панкреатите, язве, гастроэзофагеальной рефлюксной болезни”, — заявил специалист.

Limiting the use of onions and garlic in fresh form to 70-100 g per day in several meals, you can get all their useful properties without harm to the gastrointestinal tract, he warned.

Ограничивая употребление лука и чеснока в свежем виде до 70—100 г в сутки в несколько приёмов пищи, можно получить все их полезные свойства без вреда для ЖКТ, предупредил он.

As explained by the expert doctor of the laboratory “Hemotest”, some not only eat onions and garlic, but also lay them out in the room to disinfect the air.

Как пояснил врач-эксперт лаборатории “Гемотест”, некоторые не только едят лук и чеснок, но и раскладывают их в помещении для дезинфекции воздуха.

“For the same purpose, there was a practice of hanging a gauze bag with garlic around the neck of children. However, scientific research on this topic is inconclusive or the effect of inhalation is not reliably clear. Therefore, modern medicine is skeptical about such methods of protection against SARS,” he stressed.

“Для этой же цели существовала практика вешать на шею детям марлевый мешочек с чесноком. Однако научные исследования на эту тему неубедительны или эффект от ингаляций достоверно не ясен. Поэтому современная медицина скептически относится к подобным методам защиты от ОРВИ”, — подчеркнул он.

In addition, an unsafe way to prevent and treat SARS can be called instilling onion or garlic extract into the nose or mouth, the interlocutor reminded RT.

Кроме того, небезопасным способом профилактики и лечения ОРВИ можно назвать закапывание экстракта лука или чеснока в нос или рот, напомнил собеседник RT.

“Such a folk remedy threatens to burn the mucous membranes and can lead to the opposite effect. Onions and garlic contain phytoncides that inhibit the development of pathogenic viruses and bacteria, as well as immunomodulatory and immunostimulating components. At the same time, the products are not a self—sufficient means of strengthening immunity and treating respiratory diseases — they should be considered as important elements of a healthy diet, as sources of vitamins C and group B, phosphorus, manganese, molybdenum, selenium,” concluded Brykin.

“Такое народное средство угрожает ожогом слизистых оболочек и может привести к обратному эффекту. Лук и чеснок содержат фитонциды, которые подавляют развитие патогенных вирусов и бактерий, а также иммуномодулирующие и иммуностимулирующие компоненты. При этом продукты не являются самодостаточным средством укрепления иммунитета и лечения респираторных заболеваний — их следует рассматривать как важные элементы здорового питания, как источники витаминов С и группы B, фосфора, марганца, молибдена, селена”, — заключил Брыкин.

Of course, the information and the picture are taken from the Internet. Безусловно, информация и картинка взяты из Интернета.

Аватар пользователя admin

https://vk.com/v.denisov1963

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *